De Tre Spillemænd

Christian Søgaard


rejste som ung student til Grønland og lærte der at spille på harmonika. I 12 år var han i mesterlære i Povl Dissings Trio, inden han selv sprang ud som sanger. Spiller ofte med Rasmus Lyberth. Et samspil så tæt, at det har givet ham betegnelsen: ”Ham der er inde i Rasmus Lyberth.”  Det seneste højdepunkt var deres optrædener i Londons Royal Albert Hall.

Morten Nordal


der i 2002 blev kåret som Årets Fynske Jazzmusiker, er kendt for en mesterlig teknik, der giver ham mulighed for en udtryksfuldhed, der nærmest giver stemme til guitaren. Morten er trioens musikalske poet, hvis fantastiske overskud af idéer og påhit spontant triller ud af ærmerne og ustandselig rammer publikum et blødt sted langt inde. I årenes løb har han bl.a. kunnet opleves som flittigt benyttet solist, som teatermusiker, i folkmusikbigbandet Habadekuk og i Tip Toe Bigband.
 

Jens Holgersen


er den der med sin kontrabas lægger musikkens solide og særdeles velswingende bund. Jens har en årelang karriere som bassist indenfor jazz og folkemusik. Se http://www.jensholgersen.dk

 
 
Christian Søgaard Trio


har spillet Jazz, Viser og Verdensmusik siden 2005. Et frugtbart samarbejde med tekstforfatterne Pernille Plaetner og Rune T Kidde, har i høj grad medvirket til trioens originalitet. En lang række spillesteder landet over har efterhånden haft besøg af de tre spillemænd (se kalenderen).

I 2013 indledtes et samarbejde med Morten Carlsen (New Jungle Orchester) der medvirker som solist på saxofon og taragot ved udvalgte koncerter.

Mange andre musikalske opgaver er det også blevet til hen af vejen. Christian har lært at spille harmonika i Grønland og har et nært kendskab til traditionel grønlandsk musik. Derfor er det helt naturligt når trioen transformere sig til Christian Søgaard Polka/Vajgat Band og underholder med grønlandsk dansemusik en hel aften.

Christian Søgaard Jazz á la Django Trio dækker over når trioen spiller cafejazz fra 30'erne.

Den rendyrkede dansemusik er dem heller ikke fremmed. Christian Søgaard Trio Grande er med tilføjelsen af sangerinde og trommeslager et fuldendt orkester, når det gælder standartdanse som quickstep, cha-cha-cha, engelskvals, rumba og jive m.v.

Endvidere kan man opleve trioen som backing for den afrikanske jazz/soul/gospel sangerinde Miriam Mandipira.

Siden 2008 har trioen spillet en række koncerter med Rune T Kidde. Det var et stor chock for alle, da han pludselig døde 21. oktober 2013. Læs DR´s nekrolog

I 2014 og 2015 medvirkede CST på Peter Abrahamsens Kaj Munk og Emil Aarestrup cd'er 

Den Blå Anemone og Souvenir

 

Frederiksberg Lokal TV udsendelse fra cd release

Signe Ryes TV2 udsendelse om og med Christian Søgaard Trio:

Videoklip fra Youtube

  1. Christian Søgaard Trio & Morten Carlsen
  2. Christian Søgaard Polka/Vajgat Band
  3. Christian Søgaard Trio Grande
  4. Thøger Olesen Prisen